Tenemos que agradecer de nuevo desde la Asociación de Vecinos de Montesol y Adyacentes a los Candidatos a las Elecciones Municipales del 22 de mayo por compartir en nuestra página oficial de facebook este tercer y último bloque de propuestas para la próxima legislatura, subidas el Sábado, 14 de mayo de 2011 a las 10:18
Candidatos que han respondido:
- Sergio Montaner Blat candidato del PP el Lunes, 16 de mayo las 10:33
- Pura Peris García candidata dels Verds el Lunes, 16 de mayo a las 19:36
- José María Ángel Batalla candidato del PSOE el Martes, 17 de mayo a las 18:18
A continuación exponemos las preguntas y las respuestas por orden de recepción:
Preguntas y Respuestas en facebook
Cómo ha decidido el candidato dar respuesta a las siguientes propuestas de la Asociación?
SEGURIDAD Y SERVICIOS SOCIALES1. Aunque pueda parecer contradictorio, para la AVV de Montesol son dos caras de una misma moneda: la seguridad ciudadana y la atención a los vecinos empadronados en l’Eliana en situación real de necesidad, garantizan la protección que todos esperan. En seguridad, pedimos que se mantengan e incrementen las medidas disuasorias e informativas, en especial la presencia policial en las urbanizaciones.
EDUCACION SALUD Y CULTURA2. Reiteramos la reivindicación de hace cuatro años “gestionar la construcción por parte de Conselleria del segundo instituto y crear una Escuela Municipal Infantil”.
3. Del mismo modo reiteramos que debería gestionarse un segundo Centro de Salud y un Centro de Día público.
4. También emplazamos a los partidos políticos, como hace cuatro años, a que se comprometan a poner en marcha la Oficina de Promoción del Valenciano, no sólo por mandato legal sino por propia convicción y como eficaz medida de cohesión social.
5. La Asociación de Vecinos anima a los partidos políticos que gobiernen la próxima legislatura a que intensifiquen la rentabilidad social de los importantes contenedores culturales y deportivos con que cuenta nuestro Municipio, constatando la excelente participación de los vecinos en cuantas actividades se programan.
FINANCIACION6. Lo decimos claramente: En estos momentos de crisis, SUBIR LOS IMPUESTOS NO ES LA SOLUCION.
7. Gestionar mejor, aplicar los recursos sin aumento donde se precisen, incluso como hemos anunciado, acomodar a la realidad el alcance de algunos servicios, fomentar la actividad económica y atraer cuantos fondos externos sea posible.
8. Seguimos reclamando la modificación de la discriminatoria tasa de alcantarillado, así como la eliminación de los llamados costes indirectos en la tasa de basuras.
9. Aplaudimos la aceptación por parte del actual gobierno municipal –y pedimos que así continúe con el próximo- de dos propuestas de la Asociación: la ampliación del periodo de pago de los tributos con fraccionamiento, y la presentación de un recurso contencioso con la injusta Tasa del Consorcio de eliminación de basuras.
PARTICIPACION CIUDADANA Y CIVISMO10. Reiteramos que la actual Carta de Participación Ciudadana es inútil. Los tres partidos presentes en el Ayuntamiento se comprometieron hace ocho años a mejorarla y ninguno ha cumplido.
11. Nos preocupa la deriva incívica de algunos individuos o grupos, visualizada por ejemplo en las pintadas y destrozos en lugares públicos y privados. Es necesaria una Ordenanza de Civismo y la complicidad de toda la sociedad de nuestro Municipio. Reclamamos más control por parte de las autoridades sobre el fenómeno del “botellón” y un plan de prevención y tratamiento de conductas adictivas en menores con la participación de todos los estamentos implicados.
12. La próxima legislatura tiene que ser la del Gobierno Abierto a la Transparencia y la Democracia Participativa.
Respuestas de los Candidatos
Sergio Montaner Blat candidato del PP
Respecto a las propuestas y proyecto del PP de L'Eliana en SEGURIDAD CIUDADANA, SERVICIOS SOCIALES, EDUACACIÓN, BUENESTAR SOCIAL, CULTURA, DEPORTES, FINANCIACIÓN Y PARTICIPACIÓN CIUDADANA, adjuntamos nuestras propuestas que recogen y amplian las de la AVV MONTESOL. Sin más, agradeceros vuestra iniciativa una vez más¡¡
Nuestra lucha es por tu tranquilidad, nuestras medidas para hacer de L’Eliana un lugar más seguro.
1. Incremento de la plantilla de Policía Local. Más agentes patrullando nuestras calles.
2. Creación de Retenes Policiales en las Urbanizaciones.
3. Mejora de las instalaciones Policiales.
4. Consolidación de la presencia de la Guardia Civil.
5. Establecimiento de la figura del Sereno para velar por la protección y ayuda desde la cercanía a los vecinos.
6. Creación de Protocolo de actuación Policial con los municipios vecinos.
7. Instalación y puesta en marcha de Cámaras de Seguridad en puntos estratégicos del municipio.
8. Formación Policial en Nuevas Tecnologías y últimos avances en Seguridad Ciudadana.
9. Creación de Planes de Emergencia y Evacuación de edificios de pública concurrencia.
10. Formación y educación vial para nuestros niños y jóvenes.
11. Incremento de la Seguridad vial: Control de puntos de riesgo de tráfico.
12. Fortalecimiento del Consejo Local de Seguridad como el instrumento fundamental para canalizar la participación ciudadana. Juntas Locales de Seguridad: en ellos se fomentará la participación de todos los sectores sociales.
La cultura, un bien a proteger que se debe cultivar.
13. Ludoteca infantil: Apostamos por la convivencia, dando acceso a un mundo de actividades lúdicas con el fin de estimular el desarrollo físico y psicomotriz y la relación con otras personas.
14. Oferta cultural amplia, de calidad, participativa e integradora, sin exclusiones.
15. Colaboración con todas las agrupaciones culturales municipales.
16. Potenciación de las actividades de la Casa de la Música.
17. Escuela de Idiomas de L’Eliana. Convenio de formación, evaluación y expedición de certificados con entidades organismos públicos para la enseñanza de idiomas.
18. Impulso de la biblioteca municipal. Ampliación de días y horario para nuestros vecinos, principalmente jóvenes y universitarios. Dotación de los recursos necesarios.
19. Ampliación del programa de becas y ayudas al estudio.
20. Cheque escolar para utilizar en nuestro comercio local.
21. Fomento del sentido histórico-cultural de las fiestas tradicionales. Cooperación con Fallas, Clavariesas y Comisiones para el impulso de nuestras tradiciones.
22. Impulso de Radio Turia.
23. Dotación de la Escuela Permanente de Adultos de todas las modalidades de estudio con homologación por parte de la Consellería de Educación.
Bienestar social, una apuesta de presente para proteger el futuro.
Los más necesitados deben ser los más protegidos.
24. Implantación del Servicio “Menjar a Casa”: servicio alimentario diario a domicilio para nuestros mayores y personas dependientes.
25. Programa Ayúdame. Oferta de servicios asistenciales de proximidad a personas mayores, discapacitados y personas necesitadas o dependientes.
26. Implantación del Plan de Igualdad para evitar la discriminación entre mujeres y hombres así como para asesorar y ayudar a las mujeres víctimas de la violencia de género.
27. Oferta alternativa de ocio para nuestros jóvenes y niños. Plan alternativo de ocio y prevención de las adicciones.
28. Conciliación de la vida familiar y laboral mediante actividades para niños en periodo no escolar: Pascua-Acampada. Escola d’Estiu, Tallers de Nadal.
29. Restauración del servicio de Farmacia de Guardia 24 horas en L’Eliana.
30. Ampliación del Centro de Salud.
31. Creación del Gabinete de Tercera Edad, un servicio orientado a ofrecer información sobre pensiones, ayudas, asistencias, plazas residenciales, etc.
32. Centro de Día municipal, residencia a tiempo parcial donde las personas que lo soliciten reciban la atención y los cuidados que necesitan.
33. Mejora del Hogar del Jubilado. Ampliación de la capacidad del mismo para que nuestras personas mayores puedan sentirse a gusto en todo tipo de actividades.
34. Dotación de mobiliario urbano para personas de movilidad reducida, apoyos isquiáticos.
Afán de superación, trabajo continuo, socialización y respeto.
Valores que potenciamos a través del deporte.
35. Plan Integral Deportivo, que contemple todas las etapas, desde la base hasta le élite, de forma que se garantice la práctica continuada del deporte para todas las edades y todos los colectivos.
36. Deporte 360: Actividad deportiva en nuestro polideportivo municipal 360 días al año y aprovechamiento de los espacios públicos para la realización de todo tipo de actividades deportivas.
37. Deporte para todos. Ayudas en matrículas y cuotas, para que la actividad deportiva esté al alcance de todos.
38. L’EliteSport: Becas y apoyo para nuestros deportistas profesionales locales.
39. Deporte en familia: Fomento de la práctica deportiva en fin de semana, para toda la familia, utilizando las instalaciones deportivas y espacios públicos de nuestro municipio.
40. Parque BioSaludable: Dotación de equipamientos deportivos adaptados a personas mayores para la mejora de la salud y bienestar.
41. Transparencia en la gestión económica del área deportiva.
Enlazamos L’Eliana con el Mundo.
Las nuevas tecnologías como instrumento de avance de nuestra sociedad.
42. Implantación del WIMAX. Sistema de conexión inalámbrica a Internet de última generación.
43. Ventanilla única. Para facilitar y realizar gestiones municipales a través de las nuevas tecnologías. Tramitación telemática y firma electrónica.
44. Dotación de medios tecnológicos de consulta y trabajo a la Biblioteca Municipal y Edificios Públicos.
Nuestro compromiso; una gestión eficaz, ágil y austera que se adapte a la realidad actual.
45. Política de gastos orientada al vecino. Carta de buenas prácticas que promueve la transparencia, la participación y el equilibrio presupuestario.
46. Impulso del Consejo de Participación Ciudadana. Elaboración de Presupuestos recogiendo las propuestas vecinales.
47. Estricto cumplimiento del Presupuesto. Creación de la Oficina de Control Presupuestario.
48. Minimización de los gastos protocolarios y de publicidad del Ayuntamiento.
49. Mancomunar servicios y bienes con otros municipios y administraciones para el ahorro de costes.
50. Deducción de contratos negociados sin publicidad y aumento de contratos por licitación abierta, invitando a todas las empresas y autónomos de L’Eliana.
51. Reducción del Déficit. Reducción de la Deuda y de sus intereses.
52. Plan de Ahorro Energética. Consecución del Certificado de Eficiencia Energética.
53. Políticas activas de Empadronamiento con los ya residentes. A mayor número de empadronados, mayores subvenciones y mayor participación en tributos de otras administraciones.
54. Reducción de la presión fiscal al ciudadano durante la legislatura: IBI (contribución) y Tasa de Basura.
55. Reparto justo y equitativo de la Tasa de Alcantarillado.
56. Bonificaciones a familias numerosas y monoparentales.
57. Fraccionamiento y facilidades en el pago de los tributos municipales.
58. Reorganización del personal municipal a las nuevas necesidades del Ayuntamiento, buscando una política de servicio orientada al vecino.
59. Mejora en la gestión de los bienes y servicios municipales. Utilización de las infraestructuras y edificios municipales como la Torre del Virrey, Centro Socio Cultural, Casa de la Cultura, nuevo edificio de la EPA, etc.
60. Atención permanente al ciudadano. Concejalía de atención al ciudadano. Simplificación, agilización y mejora en la atención al ciudadano en las diferentes dependencias y áreas municipales.
Pura Peris García candidata dels Verds
aquesta probablement siga la contestació més llarga per a nosaltres, ja que el nostre programa es basa en tres eixos bàsics, participació, sostenibilitat i benestar per al qual cosa els apartats que l'asscoiaciò ens proposa ocupen la major parrt del nostres programa amb les 100 propostes així que intentarem agrupar les nostres propostes en els punts que ens dona l'assocciació, començarem per ser mes senzill, per finançament: Evidentment sense finançament no serà possible fer realitat l’Eliana que volem. Des d’Els Verds sempre hem exigit una millora del finançament dels nostres Ajuntaments. Aquests, en els darrers anys han anat assumint cada cop més competències, unes vegades per transferència d’altres administracions i altres per noves necessitats que han anat sorgint fruit de les dinàmiques locals. Aquest augment de competències, però, no ha vingut acompanyat d’un augment del finançament dels municipis, situació que els ha posat en dificultats.
En els darrers anys, s’ha anat millorant progressivament el finançament de les comunitats autònomes, però no el dels Ajuntaments. Aquest és el pas que ara cal donar. Avui aquests només assumeixen el 13% de la despesa global de les administracions, percentatge que pràcticament no ha augmentat en els darrers anys, com si ho han fet en canvi les competències municipals. A més a més, els darrers anys han mostrat com els Ajuntaments son el nivell de l’administració més eficaç i amb una major capacitat de resposta de les necessitats de la gent, donat el seu caràcter d’administració més propera. Per tant, cal una aposta clara per reforçar la seva capacitat d’intervenció pública.
L’Ajuntament, per donar resposta a totes les necessitats ciutadanes, a més de lluitar junt al municipalisme per aconseguir de l’Estat i de la Generalitat Valenciana un major finançament, no pot perdre ingressos, i per tant, juntament amb la demanda de millor finançament si som considerats gran ciutat, ha de utilitzar la seva capacitat de política fiscal per seguir assegurant un bon nivell d’ingressos i alhora establir mecanismes de major justícia social i sensibilitat ambiental en la seva recaptació.
Per tant cal també una gestió progressista i sostenible dels recursos. L’Ajuntament ha de posar les seves finances al servei de dos objectius fonamentals: la recuperació de l'economia local per augmentar l'ocupació i la defensa del medi ambient, amb una política decidida contra els factors que col·laboren al canvi climàtic.
En aquest sentit, defensem una fiscalitat progressiva i ecològica, amb una despesa que ha d’anar orientada cada cop més a augmentar la cohesió, fomentar l'economia local, ajudar a resoldre problemes importants de la ciutat com l’habitatge o el transport públic, i a fer de la nostra una ciutat capdavantera en la defensa del medi ambient.
Per a Els Verds la fiscalitat de l’Ajuntament ha de basar-se en tres principis fonamentals: sostenibilitat pressupostària, social i ambiental. Un sistema fiscal progressiu i ecològic ha de compatibilitzar el necessari equilibri pressupostari amb criteris d’equilibri social i introduir criteris mediambientals. Per això des de l’Ajuntament els Verds durem a terme les següents
propostes:
90. Exigir que qualsevol modificació de la Llei de tributs locals ha de comptar amb la participació dels Ajuntaments i vaja en la línia d’augmentar l’autonomia financera dels municipis. S’ha de tenir també en compte realitat com el turisme o el de la població flotant a l’hora d’establir els criteris de participació dels Ajuntaments als impostos estatals i a les transferències no condicionades.
91. Que el càlcul de la dotació per els Ajuntaments incorpore criteris ambientals i socials. Reclamem una major participació de l’Ajuntament en els ingressos de l’Estat: Establiment d’un tram local en l’IRPF, l’IVA i els impostos especials. Aquests haurien de créixer fins arribar al 5%.
92- Reclamem de la Generalitat Valenciana, en aplicació de l’article 64.3 de l’Estatut d’Autonomia, l’aprovació del Fons de Cooperació Municipal per a potenciar l’autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat.
93. Manteniment de la pressió fiscal que depèn de l’Ajuntament. que necessita recursos per a respondre a noves necessitats. S’han de mantenir els ingressos fiscals per poder cobrir les demandes de nous serveis públics i sobre tot per atendre als problemes de moltes famílies desocupades. Qualitat de serveis municipals i rebaixa de la pressió fiscal és pura demagògia que acaba amagant retalls del serveis públics als sectors més desfavorits.
94. Els ingressos fiscals han d’augmentar al mateix ritme que el PIB, per a mantenir un nivell d’ingressos i d’intervenció municipal equivalent a l’evolució de l’economia. Posar la fiscalitat al servei del benestar i l’ecologia. Orientar la fiscalitat cap a més progressivitat per respondre a les demandes socials de la ciutat. L’impost sobre béns immobles ha de créixer com a mínim al mateix ritme que l’IPC, per tal de mantenir el nivell d’ingressos tant important que per l’Ajuntament suposa aquest impost Aplicar bonificacions del 5% de l’IBI (el màxim permès per la llei) sobre la quota de l’impost en funció d’elements com l’estalvi energètic, aprofitament solar, sistema eficient,… Des de l’Ajuntament reclamarem el desenvolupament del Reglament per a fer efectiva l’aplicació del recàrrec del 50% en l’IBI sobre pisos buits en el casc urbà, introduït en la reforma de llei d’Hisendes locals al 2002. Mantenir les bonificacions de l’IBI per a les famílies nombroses, i ampliar aquestes bonificacions a les famílies monoparentals, que haurien de rebre un tractament fiscal favorable, amb un criteri de progressivitat.
95. Desenvolupament de bonificacions o subvencions de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per energia solar i ampliar-la a projectes d’eficiència energètica en la construcció d’edificis i ubicació de sistemes d'auto eficiència energètica i producció d'energies renovables.
96. Reforma de l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica en la qual s’introdueixin criteris d’eficiència energètica i disminució de les emissions contaminats fins al 75% de subvenció.
97. Revisió de les taxes municipals per afavorir a les persones amb diversitat funcional o altres necessitats per edat o atenents a la salut permanents o terminals (salut mental, Alzheimer, Sida, etc.).
98. Fomentar i desenvolupar les bonificacions fiscals i subvencions en benefici d'assegurar una renda social bàsica per a totes les famílies, amb un nou contracte social entre l'Ajuntament i els desocupats, la sostenibilitat urbana, ajudes als diversos funcionals, foment de l’activitat econòmica local i l’associacionisme.
99. en matèria de despesa: Drets Socials, la renda social bàsica, habitatge protegit, de lloguer i rehabilitació eco-eficients del cas urbà i ecologia, han de ser les grans prioritats pel proper mandat. Cal guanyar en eficiència i eficàcia en la prestació de serveis.
100. Cal donar estabilitat en la despesa que suposa la Política Cultural. En el capítol de despeses, cal fer un esforç per augmentar el Capítol II de Serveis Socials, per tal de reforçar els serveis d’atenció social i fer possible la renda social bàsica.
donada l'estructura del nostre programa municipal que es basa en tres idees bàsoques, participació sosteniblitat i benestar els piunts que ens plantegeu abarquen la major part de les 100 propostes que tenim al programa i que la limitació de 1000 caracters dels comentaris del face no ens permet reprdiuir, ho hem intentat varies vegades i no em deixa així que vaig a veure si us puc enviar amb notes a aquesta noticia.
Evidentment sense finançament no serà possible fer realitat l’Eliana que volem. Des d’Els Verds sempre hem exigit una millora del finançament dels nostres Ajuntaments. Aquests, en els darrers anys han anat assumint cada cop més competències ..., unes vegades per transferència d’altres administracions i altres per noves necessitats que han anat sorgint fruit de les dinàmiques locals. Aquest augment de competències, però, no ha vingut acompanyat d’un augment del finançament dels municipis, situació que els ha posat en dificultats.
En els darrers anys, s’ha anat millorant progressivament el finançament de les comunitats autònomes, però no el dels Ajuntaments. Aquest és el pas que ara cal donar. Avui aquests només assumeixen el 13% de la despesa global de les administracions, percentatge que pràcticament no ha augmentat en els darrers anys, com si ho han fet en canvi les competències municipals. A més a més, els darrers anys han mostrat com els Ajuntaments son el nivell de l’administració més eficaç i amb una major capacitat de resposta de les necessitats de la gent, donat el seu caràcter d’administració més propera. Per tant, cal una aposta clara per reforçar la seva capacitat d’intervenció pública.
L’Ajuntament, per donar resposta a totes les necessitats ciutadanes, a més de lluitar junt al municipalisme per aconseguir de l’Estat i de la Generalitat Valenciana un major finançament, no pot perdre ingressos, i per tant, juntament amb la demanda de millor finançament si som considerats gran ciutat, ha de utilitzar la seva capacitat de política fiscal per seguir assegurant un bon nivell d’ingressos i alhora establir mecanismes de major justícia social i sensibilitat ambiental en la seva recaptació.
Per tant cal també una gestió progressista i sostenible dels recursos. L’Ajuntament ha de posar les seves finances al servei de dos objectius fonamentals: la recuperació de l'economia local per augmentar l'ocupació i la defensa del medi ambient, amb una política decidida contra els factors que col·laboren al canvi climàtic.
En aquest sentit, defensem una fiscalitat progressiva i ecològica, amb una despesa que ha d’anar orientada cada cop més a augmentar la cohesió, fomentar l'economia local, ajudar a resoldre problemes importants de la ciutat com l’habitatge o el transport públic, i a fer de la nostra una ciutat capdavantera en la defensa del medi ambient.
Per a Els Verds la fiscalitat de l’Ajuntament ha de basar-se en tres principis fonamentals: sostenibilitat pressupostària, social i ambiental. Un sistema fiscal progressiu i ecològic ha de compatibilitzar el necessari equilibri pressupostari amb criteris d’equilibri social i introduir criteris mediambientals. Per això des de l’Ajuntament els Verds durem a terme les següents
propostes:
90. Exigir que qualsevol modificació de la Llei de tributs locals ha de comptar amb la participació dels Ajuntaments i vaja en la línia d’augmentar l’autonomia financera dels municipis. S’ha de tenir també en compte realitat com el turisme o el de la població flotant a l’hora d’establir els criteris de participació dels Ajuntaments als impostos estatals i a les transferències no condicionades.
91. Que el càlcul de la dotació per els Ajuntaments incorpore criteris ambientals i socials. Reclamem una major participació de l’Ajuntament en els ingressos de l’Estat: Establiment d’un tram local en l’IRPF, l’IVA i els impostos especials. Aquests haurien de créixer fins arribar al 5%.
92- Reclamem de la Generalitat Valenciana, en aplicació de l’article 64.3 de l’Estatut d’Autonomia, l’aprovació del Fons de Cooperació Municipal per a potenciar l’autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat.
93. Manteniment de la pressió fiscal que depèn de l’Ajuntament. que necessita recursos per a respondre a noves necessitats. S’han de mantenir els ingressos fiscals per poder cobrir les demandes de nous serveis públics i sobre tot per atendre als problemes de moltes famílies desocupades. Qualitat de serveis municipals i rebaixa de la pressió fiscal és pura demagògia que acaba amagant retalls del serveis públics als sectors més desfavorits.
94. Els ingressos fiscals han d’augmentar al mateix ritme que el PIB, per a mantenir un nivell d’ingressos i d’intervenció municipal equivalent a l’evolució de l’economia. Posar la fiscalitat al servei del benestar i l’ecologia. Orientar la fiscalitat cap a més progressivitat per respondre a les demandes socials de la ciutat. L’impost sobre béns immobles ha de créixer com a mínim al mateix ritme que l’IPC, per tal de mantenir el nivell d’ingressos tant important que per l’Ajuntament suposa aquest impost Aplicar bonificacions del 5% de l’IBI (el màxim permès per la llei) sobre la quota de l’impost en funció d’elements com l’estalvi energètic, aprofitament solar, sistema eficient,… Des de l’Ajuntament reclamarem el desenvolupament del Reglament per a fer efectiva l’aplicació del recàrrec del 50% en l’IBI sobre pisos buits en el casc urbà, introduït en la reforma de llei d’Hisendes locals al 2002. Mantenir les bonificacions de l’IBI per a les famílies nombroses, i ampliar aquestes bonificacions a les famílies monoparentals, que haurien de rebre un tractament fiscal favorable, amb un criteri de progressivitat.
95. Desenvolupament de bonificacions o subvencions de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per energia solar i ampliar-la a projectes d’eficiència energètica en la construcció d’edificis i ubicació de sistemes d'auto eficiència energètica i producció d'energies renovables.
96. Reforma de l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica en la qual s’introdueixin criteris d’eficiència energètica i disminució de les emissions contaminats fins al 75% de subvenció.
97. Revisió de les taxes municipals per afavorir a les persones amb diversitat funcional o altres necessitats per edat o atenents a la salut permanents o terminals (salut mental, Alzheimer, Sida, etc.).
98. Fomentar i desenvolupar les bonificacions fiscals i subvencions en benefici d'assegurar una renda social bàsica per a totes les famílies, amb un nou contracte social entre l'Ajuntament i els desocupats, la sostenibilitat urbana, ajudes als diversos funcionals, foment de l’activitat econòmica local i l’associacionisme.
99. en matèria de despesa: Drets Socials, la renda social bàsica, habitatge protegit, de lloguer i rehabilitació eco-eficients del cas urbà i ecologia, han de ser les grans prioritats pel proper mandat. Cal guanyar en eficiència i eficàcia en la prestació de serveis.
100. Cal donar estabilitat en la despesa que suposa la Política Cultural. En el capítol de despeses, cal fer un esforç per augmentar el Capítol II de Serveis Socials, per tal de reforçar els serveis d’atenció social i fer possible la renda social bàsica.
serveis socials 1: Avui la identificació del problema social amb la patologia d'un individu o amb una disfunció d'un organisme integrat que deu reparar-se amb un model mèdic clínic és absolutament insuficient i irreal. Els Verds considerem ... que l’Àrea de Drets Socials ha de basar-se fonamentalment en la PREVENCIÓ com el nivell d’intervenció més adequat front a la vulnerabilitat social.
Una rígida institucionalització dels recursos, dels professionals i de les prestacions, no permet enfrontar-se a les noves formes de vulnerabilitat i precarietat, que requereixen formes més flexibles i participatives, per això apostem per la CULTURA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, garantia de coneixement de la realitat i de la producció de solucions als problemes socials, desenvolupant la responsabilitat personal i col·lectiva amb una perspectiva unitària i de proximitat.
Els Verds estem convençuts que cal introduir mecanismes per capgirar les discriminacions actuals que pateixen moltes persones i col·lectius que no disposen d’una igualtat d’oportunitats real. No podrà haver-hi igualtat sense mecanismes compensatoris que equiparen les possibilitats del conjunt de persones que vivim als pobles i ciutats del País Valencià.
Així, els Serveis Socials personals s'han de basar en 4 pilars fonamentals:
· Descentralització per a la proximitat dels ciutadans
· Participació social per a la prevenció de problemes
· Manteniment de l'assistència , però no com a contenció de la problemàtica, sinó per treballar la inclusió social.
· Avaluació dels resultats per generar noves propostes.
Cal doncs un canvi estructural en l’àrea de Benestar Social per a que els seus serveis siguen més personals i pròxims, i establim línies grans d’actuació: Serveis Generals dirigits a tota la població i Serveis Específics per a col·lectius amb risc d’Exclusió Social.
Per tot això proposem:
A.- SERVEIS GENERALSConsiderem que els serveis socials són la plataforma d'accés als serveis de les altres àrees de Benestar social, com són l’educació, la sanitat, l’ocupació, etc.
27.- Crear un punt d’accessibilitat d’informació als recursos bàsics de la ciutat amb horari de 9- 13h i de 15-18h, on s'arreplegue qualsevol tipus de necessitat, suggerència i es derive als recursos socials especialitzats municipals facilitant la cita prèvia. Punt integrat a l’Oficina del Ciutadà.
28.- Creació de CONSELL D’ACCIÓ SOCIAL formats pels ciutadans i un Equip professional, amb caràcter informatiu i d’assessorament, que arreplegue les demandes socials dels distints sectors de població i col·lectius socials, elabore informes i eleve a làrea municipal corresponent propostes per a la planificació dels serveis.
29.- Donar suport econòmic al sosteniment de projectes i activitats d’entitats sense ànim de lucre, vinculades al món assistencial i de serveis socials mitjançant convenis.
B.-SERVEIS ESPECÍFICS.No es tracta ací de convertir a un exclòs en assalariat, sinó en convertir-lo en algú que és digne de tenir una activitat significativa, que passe de ser un in-ocupable a incloure's en la societat de l'activitat i l'oc ...upació.
Volem garantir i millorar l’aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència en el nivell mínim de protecció, definit per l’Administració General de l’Estat en les competències establertes.
Proposem:
30. Garantir al màxim el manteniment de la gent major a la seua llar mitjançant recursos comunitaris, tècnics i de prestacions econòmiques i previndre la progressió de la manca d’auotonomia.
31.· Informar mitjançant visites, i cartes personalitzades a les persones quan complisquen 65 anys de tots el recursos existents per al seu desenvolupament integral a sa casa ( teleassistència general a totes les persones que estan soles, i dotació d’aparells ergonòmics).
32. Donar prestacions econòmiques complementàries a les de la Generalitat per ADAPTAR LA VIVENDA, tant en el seu accés com dins de la mateixa (adaptació per previndre accidents domèstics: en la dutxa, habitació de dormir, cuina, etc. )
33. Crear el voluntariat major que desenvolupe tasques d'oci, culturals, educatives… acostant-les a la gent més vulnerable. Augmentar l'ajuda a domicili amb el recolzament de voluntariat especialitzat i de la família extensa. Creació del Consell dels Majors.
34. Construir CENTRES DE DIA I DE NIT (CURA DE LES PERSONES MAJORS) D’ATENCIÓ ESPECIALITZADA amb l’objectiu de millorar o mantenir el millor nivell possible d’autonomia personal i recolzament a les famílies o cuidadors.
35. Realitzar tallers de detecció i reconeixement de malalties que deterioren la independència de la gent gran, i dirigits tant al propi major com a la seua família (tallers de detecció de demència senil, d'Alzheimer, d’artrosi, etc.) amb la contractació d'un equip de prevenció de salut comunitària itinerant a tots els barris.
36. · Pressionar la Conselleria per a la construcció de Residències de 3a Edat de gestió pública.
En les persones amb diversitat funcional convergeixen tres aspectes que no poden separar-se. La condició de dèficit orgànic, la condició de “discapacitat “en el context social (ja que algú és disminuït amb respecte a la presumpta normalitat definida socialment) i la condició de la pròpia persona que al·ludeix a l’autoconsciència que el subjecte té de la seua pròpia identitat.
Garantir el ple desenvolupament personal, la plena autonomia dins de sa casa, en l’entorn social i previndre el deteriorament, potenciant les seues capacitats: hem d’educar tant a ells com a la resta de la ciutadania per a la seua inclusió total en la vida quotidiana de la ciutat, per als Verds no hi ha persones diferents, sinó amb diferents capacitats, necessitats i per tant les accions púbilques ho han de tenir en compte. Per tant l’acció municipal requerirà realitzar un estudi municipal sobre les necessitats reals d'accessibilitat en el medi. Seleccionar una mostra d'aquelles actuacions més prioritàries i actuar sobre elles. Protegir les mesures mitjançant un seguiment de les actuacions realitzades. Atendre les sol licituds dels veïns mitjançant reunions periòdiques amb els representants municipals o similars. La creació del Consell d’accessibilitat amb col.laboració de la resta d’institucions, Fòrum A21 i corporació ens permetra treballar de forma participativa.
Per tot això proposem:
37. Demanar a la Generalitat la creació d’un CENTRE OCUPACIONAL PÚBLIC adaptat a les capacitats especials i col·lectives.
38. Donar prestacions econòmiques complementàries a les pensions no contributives amb un intercanvi de realització d'accions socials comunitàries.
39. Donar el percentatge complementari al de la Conselleria de Treball i Afers Socials de prestacions econòmiques per poder adquirir ajudes tècniques (sense cap cost a les famílies) que minoren la sobrecàrrega de l'atenció.
40. Realitzar tallers i cursos de detecció primerenca de la diversitat per començar un tractament adequat, dirigit a la comunitat en general.
41. Crear el voluntariat de l’accessibilitat social per promoure la relació social en tots els àmbits de la persona: educació, salut, actes culturals, esport, oci.
42. Aprovació ORDENANÇA ACCESSIBILITAT: objectiu Adaptar urbanísticament tots els recursos municipals de la ciutat per potenciar l'accés autònom de les persones, fer el nostre poble cent per cent accessible. D’altra banda, és necessari fer la ciutat accessible, des del punt de vista físic per a totes les persones amb mobilitat reduïda, concepte molt més ampli que el de les persones amb diversitat funcional que inclou les persones que tenen dificultats, permanentes o temporals, per a desplaçar-se per l’actual model urbanístic. Les mesures d'accessibilitat han de ser aplicades de forma general, no només als equipaments, edificis públics, o transports col·lectius, també a les noves promocions de vivendes, als edificis industrials, comercials i de serveis, a les reformes i rehabilitacions d’edificis existents, tot aplicant la doble política d’imposició normativa i de promoció.
43. Discriminar positivament en l'accés al treball dotant d'ajudes a les xicotetes empreses que contracten a persones amb diveristat mitjançant un premi econòmic de col·laboració social, implementant així el percentatge que marca la LISMI.
44. Realitzar convenis econòmics amb aquelles associacions i ONG que promoguen la socialització mitjançant creació i posada en marxa de campaments d'estiu.
seguretat Els Verds ens hem proposat que la nova Corporació sorgida de les eleccions del 22 de maig impulse de manera decidida la major proximitat, modernització i especialització de la Policia Local de la ciutat.
En primer lloc considerem im ...prescindible l’augment de plantilla, amb una gestió eficaç de la política de personal i la reconversió de l’actual bossa d’hores extraordinàries estructurals, per a fer possible les següents actuacions:
87. La policia de proximitat serà el programa central de la nova policia local. El model de policia local d’Els Verds és una policia municipal pròxima a la ciutadania, que coneix les persones habituals de la zona en la que treballen, la geografia dels seus carrers, parcs i places i que la seua presència constant és suficient prevenció d’actes nocius per a la societat o els béns públics. Per això ens proposem la potenciació de la Secció de la Policia de Barri.
88. També considerem necessària la creació de la secció de Policia Verda, o grup operatiu permanent per a la detecció i prevenció de les actuacions contra el medi ambient i les ordenances del PGOU (neteja, horari utilització de contenidors, sorolls, fums, contaminació de les aigües, mobiliari urbà...) adscrita operativa-ment a l’Àrea de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Serveis Urbans. En aquesta secció s’incorporarien els actuals membres de la Guarderia Rural per a la vigilància del camp i dels espais naturals protegits.
89. creació del VOLUNTARIAT DE PROTECCIÓ CIVIL.
educació i cultura Els Verds entenem la cultura en la dimensió d'identitat local, de cohesió social, de creativitat i innovació, de radicalitat democràtica, i també en clau econòmica (Sostenibilitat local, turisme, oci, creació d'ocupació) i ... urbanística (funció de regeneració urbana, els carrers de les persones vianants, per al joc , per a la vida...)
L'estratègia prioritària de les polítiques culturals, ha de ser la democratització de la cultura, el foment de la creativitat, la diversitat cultural, la creació de nous públics i usuaris i usuàries, i el desenvolupament del patrimoni. Amb una incidència prioritària vers els xiquets i les xiquetes, joves i persones desfavorides.
81. Dissenyarem una programació cultural, estable i de qualitat al nostre poble, aprofundint en el treball dut a terme en aquests darrers anys. Els Verds proposem la redacció i aprovació d’un Pla Estratègic de la Cultura, amb participació dels diferents sectors implicats en la cultura i les festes de la ciutat. Pretenem universalitzar la nostra cultura i la nostra història amb idees innovadores. Fomentar les trobades de les diferents expressions culturals de la nova ciutadania amb les manifestacions de la nostra cultura i de les nostres festes com a eina de cohesió social.
82. Diversificar els usos de la plaça coberta del mercat. Apostem per aprofitar aquest espai públic al màxim sempre que no estiga ocupat per la Unió musical. Entre els diversos usos apostem per la seua obertura els dies de mercat per a que els comerciants puguen disposar de aquest espai i per a xerrades i encontres culturals.
83. Posar atenció a tot el patrimoni cultural i recabar de les institucions pertinents l’ajuda financera necessària per a la seua total recuperació i conservació. En aquest sentit, proposem la creació d’un o varis itineraris turístics de caràcter històric-artístic amb la finalitat de poder visitar aquells edificis o monuments lligats amb la història de la ciutat.
84. Cal recolzar i coordinar esforços amb la resta de Municipis del Camp de Túria, potenciant l’Institut d’Estudis Comarcals i generant una xarxa d’inter-relació amb la resta d’entitats que treballen pel progrés de la nostra comarca
Per a Els Verds l’esport pot ser un mitjà per aconseguir una formació completa per la persona, una millor qualitat de vida i un motor de desenvolupament de projectes que milloren també el coneixement entre les persones que el practiquen i de la ciutat i els seus voltants naturals, Els Verds proposem un programa esportiu que té com a objectiu fer servir el poder de l'esport com a eina per al canvi social, per a la integració de les persones en el medi, a través d'un programa que combina accessibilitat, descentralització, integració social i propostes innovadores.
Els Verds proposem l'esport com a ferramenta per a la inclusió. Així mateix, el senderisme, el fúting i la bicicleta són activitats esportives que permeten el coneixement i l’estima dels valors existents a les zones verdes, parcs i espais naturals del terme municipal. Així, proposem la recerca de llocs comuns, espais on les diferents comunitats puguen, almenys, començar a conéixer-se i respectar-se, d'una manera ordenada i justa, a través del foment de la participació, les trobades esportives, l'oci compartit i les metes comunes
Pretenem un programa esportiu que abaste tot l’espectre social i per a això s’organitzaran activitats per a totes les edats i per a totes les necessitats. Programes esportius oberts al canvi, els quals introduiran les noves tendències i corrents esportius que van apareixent, amb preus a l'abast d'una majoria amb descomptes per a aquelles persones o famílies que tinguen una renda inferior a una determinada quantitat i per descomptat, gratuïtes per a aquelles persones, famílies o col·lectius més desfavorits.
Per altra banda, els espais oberts, com qualsevol parc o els paratges protegits, poden ser també una instal·lació esportiva natural que es pot aprofitar per a organitzar activitats adaptades a eixe medi. Per tant, amb la nostra proposta, es desenvoluparan programes en eixe sentit.
Proposem:
85. Potenciació de la pràctica esportiva de caràcter no competitiu, tot donant prioritat als aspectes formatius, lúdics i de salut de la pràctica esportiva, en totes les etapes de la vida: potenciar les noves pràctiques esportives, introduir esports adaptats, estendre les instal·lacions esportives diversificades i d'usos múltiples (escolars, familiar, gent major), potenciar l'esport a l'aire lliure i el senderisme.
86. les infraestructures públiques existents (col·legis, zones esportives, parcs...) poden ser rendibilitzades, emprant els seus espais per a la pràctica esportiva. És a dir, poden veure optimitzat el seu ús completant els espectres temporals en que no són utilitzades (als horaris no lectius) per a desenvolupar activitats esportives. D'aquesta manera, a més, estarem descentralitzant l'esport de base, duent la possibilitat de goig del mateix a les instal·lacions de les diferents zones de la ciutat. Proposem una modernització de les zones esportives dels centres educatius i la dinamització dels jocs escolars i extraescolars.
educació i cultura ( 2) Els Verds som ferms defensors d’una educació pública de qualitat i en valencià. El Programa Educatiu de Ciutat (PEC) entés com “el compromís amb l'educació permanent al servei d'una millor qualitat de vida de les per ...sones, com a base per a la saviesa i l'actitud crítica” és el projecte que hauria d’encaminar tots els esforços que ha de liderar l’Ajuntament els propers 4 anys. El PEC ha de tindre com a finalitat la construcció d’una ciutadania organitzada, autònoma i solidària, amb la capacitat de conviure en la diferència i solucionar els seus problemes pacíficament.
Aquest Projecte hauria de concretar el marc conceptual que recull la Carta de Ciutats Educadores, sobretot a partir de l’encontre a Gènova de 2004, on es concreta un model que abaste una planificació estratègica i participativa de les polítiques públiques de la ciutat.
Tanmateix, els projectes educatius de ciutat es fan ressò del fet que l’educació ho és per tota la vida, per això la ciutat s’ha de convertir en un agent educador i el govern local, juntament amb la ciutadania, ha de fixar els valors i les formes que es volen transmetre, el mode de fer-ho i els recursos que es necessiten.
Finalment, l’objectiu de transformar una ciutat no és compatible amb actuacions contradictòries. No té molt de sentit parlar de cooperació i solidaritat i actuar de forma exclusiva o competitiva. Tampoc té molt de sentit educar en la convivència i permetre actituds discriminatòries entre homes i dones, joves i vells o heterosexuals i homosexuals, per posar alguns exemples.
La ciutat educadora té l’obligació de transmetre a les seues institucions educatives (escoles, instituts, universitat...) que no estan soles en aquesta tasca, passant a formar el principal agent educador global, que permet a la ciutadania dotar-se d’un instrument bàsic com és el coneixement i l’habilitat per acomodar-se a un entorn dur i canviant, cada vegada més incert pel tipus d’urbanisme que estem patint hores d’ara.
Propostes
62. Treballarem per fer realitat el dret dels nostres alumnes a estudiar en valencià en totes les etapes del sistema educatiu: Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.
63. Millora de la biblioteca per que els joves estudiants puguen estudiar en condicions, disposant de taules i cadires adequades per a l’estudi i un lloc específic sense sorolls, ampliació horari.
64. Creació de l’Escola internacional d’estiu, estudi futur Universitat d’estiu.
65. Universalització dels serveis d'escoles infantils, proposant la creació d’una escoleta pública municipal per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.
66. Exigim l’inici de les obres del segon institut d’ensenyament secundari al nostre municipi, que ja hauria d’estar fent-se. Previndrem la reserva de sòl urbà per a infrastructures educatives.
67. CONSELL DE CIUTAT EDUCATIVA. Participació efectiva de la Comunitat Educativa: els alumnes, joves, ampes, veïns, associacions, etc. amb capacitat de decisió. Per tant és aconsellable la creació d’un Consell de Ciutat Educativa, al marge del Consell Escolar però relacionat amb aquest, que tinga una vertadera representació de les persones que ARA tenen coses a dir en el tema de l’educació.
L’objectiu és la PARTICIPACIÓ REAL de la societat, diversa i canviant, que té molt a dir en polítiques de joves i adolescents. Aquest CONSELL DE CIUTAT seria el que redactaria el PROJECTE EDUCATIU DE CIUTAT, que seria un projecte de tots, propiciant una vertadera participació ciutadana des de baix cap a dalt. Si les propostes educatives no són assumides per la ciutadania, mal podem convertir-nos en els agents que ens converteixen en una ciutat educadora, que és l’objectiu d’aquest pla.
68. La Creació d’una COORDINACIÓ DE RECURSOS que solucione els problemes que la Conselleria no resol, com ara col·lectius tan necessitats com els alumnes amb hiperactivitat o dèficit d’atenció, sords, joves alumnes amb necessitat d’atenció de de salut mental, altres derivats de situacions socials desfavorides, etc.
69. La Creació de la figura dels MEDIADORS SOCIALS A TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS, començant pels Instituts o centres de Secundària, com els professionals que han de propiciar i ajudar a resoldre els problemes de convivència diària als centres i proposar la millora de les relacions entre les famílies i els centres.
70. Fer una PROGRAMACIÓ ANUAL ESTABLE d’activitats campanyes institucionals i jornades on tots els centres facen campanyes el MATEIX dia en contra de la xenofòbia, per la igualtat, per la no violència de gènere i treballen la interculturalitat, la pau, la solidaritat amb els pobles que no ho són o que no tenen el més bàsic amb la intenció de que siguen per a TOTA la CIUTADANIA, explicades pels alumnes. Col.laborar en el parc educatiu del Parc Natural del Túria.
71. En ple segle XXI l’Ajuntament hauria de disposar de mitjans suficients que ofereix la xarxa d’Internet per a que el ciutadà de poguera accedir a la informació i les instàncies educatives des de sa casa o el treball.Ampliació de l’oferta de la xarxa wi fi. Modernitzar l`administració electrònica.
72. UTILITZACIÓ dels centres públics com a CENTRES SOCIALS OBERTS fora dels períodes lectius, lligats a les associacions del poble i centres d’activitats com Escoles de Veïns, on s’organitzen també cursos i conferències i s’articule la política cultural i festiva del districte com un centre més.
El paper dels governs locals en la promoció econòmica i la lluita contra les desigualtats i la plena ocupació no marginal és primordial ja que, entre altres qüestions, pot exercir un paper moderador, interlocutor i integrador dels agents econòmics i socials del territori. Per tot això, proposem:
73. Polítiques de promoció d’accions positives cap als sectors més necessitats (aturats i aturades de llarga duració, majors, dones, persones amb alguna diversitat funcional, joves, nova immigració). Garantir, per tant, la igualtat d'oportunitats. Potenciar la igualtat d’oportunitats per a les dones en matèria d’ocupació. Impulsar el repartiment del treball entre l’home i la dona a casa. Creació d’un Consell de la Dona al municipi.
salud Els Verds manifestem el nostre compromís envers la ciutadania per l’atenció sanitària (planificació, organització, gestió, millora de la qualitat, etc,). Ens cal entendre la salut com una acció transversal en totes les polítiques públ ...iques municipals, a més de les polítiques mediambientals en les que ja hi ha una certa integració. És per això una Ciutat Saludable ha de ser un projecte que impulse el govern de la ciutat en la seva totalitat, tal com ho assenyala la Xarxa Europea de Ciutats Saludables de la OMS-Europa Les condicions de vida incideixen molt en la qualitat de la salut: habitatge (densitat, insalubritat), treball (atur, precarietat). Això és especialment rellevant entre la població nouvinguda i la joventut.
Els Verds seguirem potenciant les polítiques integrals de lluita contra la marginació i els factors que l’afavoreixen, especialment en relació amb les problemàtiques derivades de la immigració, drogodependències i la Sida-VIH.
Cal realitzar polítiques integrals contra la violència a la comunitat, sota totes les seves formes: a la família (contra les dones, els xiquets, la gent gran, etc.), a l’escola (bullying), a la feina (mobbing, burnt out).
Per això proposem:
48. Manteniment del Sistema Públic de Salut siga veritablement universal, gratuït i de qualitat és la millor garantia per a que sigui realment equitatiu.
49. Millora de la coordinació entre els serveis socials municipals i els serveis sanitaris de la Generalitat Valenciana.
50. Dotar el sistema sanitari de mecanismes capaços de garantir l’accessibilitat real dels immigrants.
51. Vetllar per a que les condicions laborals siguen una font de salut i no de malaltia. Prestar especial atenció a salut laboral i a la prevenció dels riscos, sobretot psicosocials.
52. Prestar una atenció específica a les necessitats en salut de les dones, i vetllar per a que la perspectiva de gènere estiga present en totes les anàlisis que es realitzen i en les polítiques que s’implementen.
53. Infància i juventud: desenvolupar els serveis en salut a les escoles i instituts, amb més interactuació amb l’atenció primària de salut; prevenció de la violència i promoció de la salut mental; desplegament del programa “Salut i Escola” en col·laboració amb l’atenció primària; incorporació d’aspectes de salut en les activitats d’estiu i de vacances tutelades per l’Ajuntament.
54. Finalment, no és raonable que les vora 200.000 persones que habiten al Camp de Túria i els Serrans hagen de desplaçar-se a València per a qualsevol necessitat hospitalària. Cal un Hospital Comarcal digne i amb un servei d’especialistes.
civisme Una Ciutat Verda i progressista ha de destacar-se per la seua política d’inclusió social i solidaritat amb totes les persones que viuen en la ciutat i també per la seua aposta decidida per la cooperació amb els països del sud o meny ...s desenvolupats.
Propostes
55. Aposta ferma pel desenvolupament del comerç just al nostre municipi, amb els punts assumits com a compromís a la campanya llançada per la Coordiandora Estatal de Comerç Just (en document annex el compromís subscrit per la cap de llista).
56. Destinar el 0,7% com a mínim del Pressupost Municipal per a projectes sostenibles en països empobrits i espoliats pel nostre model de sistema social i econòmic. i intentar Passar del 0,7% al 1% durant el període corporatiu: COOPERACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT LOCAL.
Seguint les recomanacions de les Nacions Unides l'Ajuntament ha de complir amb la recomanació de canalitzar el 0,7% dels ingressos propis cap a ONG –per mitjà d’una convocatòria pública de subvencions de caràcter anual i convenis de col·laboració quadriennals amb les ONGs locals.
Hem de fer nostre el valor afegit i diferencial del “pensament i l’acció globals, des d’un nou internacionalisme de la pau i la solidaritat entre els pobles”; l’aposta per “un altra globalització basada en la sostenibilitat, la solidaritat i el comerç just”; la sostenibilitat “ecològica, l'econòmica i la social”, d'entre altres.
57. crear un fons municipal d'ajuda d'emergència. Front a qualsevol catàstrofe o desastres, l’equip municipal pot comptar ja amb una partida destinada a aquest efecte.
58. Programa de SENSIBILITZACIÓ I MOBILITZACIÓ DE LA CIUTADANIA, amb especial incidència en els i les joves. Sensibilització, educació en la cultura del desenvolupament global, la pau i el compromís amb la justícia econòmica, social i ecològica global. Un Servei d’informació per a joves cooperants, professionals i voluntaris, en tasques de cooperació internacional i solidaritat (ofertes laborals, voluntariat, participació en camps de treball en Països del Sud). Ens proposem mantenir campanyes com Jo també sóc de L’Eliana, de totes les persones, a més de promocionar projectes d’integració i convivència entre les associacions veïnals, d’immigrants i culturals i festeres.
59. - Mantenir la política d’empadronament actiu, gràcies a la qual els i les residents d’origen estranger, siga quina siga la seua condició jurídica, tenen accés directe a serveis tan fonamentals com ara la sanitat o l’educació.
60. programes d’intercanvi cultural amb les persones immigrants que visquen a la localitat. Posar en marxa el Consell Municipal d’Immigració. com a forum participatiu de tots els elianers (autòctons i nouvinguts)- Cal impulsar la constitució del Consell dotant-lo de la major representativitat del conjunt de col·lectius emergents d’entre les persones que provenen de la immigració i el moviment associatiu veïnal i cívic, i estructurant-lo en grups de treball temàtics i procurant que esdevinga un espai per a la promoció positiva de la diversitat cultural i de la interculturalitat i no només d’expressió de les necessitats socials. També impulsarem la constitució de l ‘Observatori Local d’Immigració i Convivència intercultural.
61.- Servei Municipal de Mediació Intercultural. La mediació intercultural és una fórmula d’intervenció que permet resoldre problemes d’entesa i de convivència, trencant amb els estereotips. Cal augmentar la mediació en totes les seves vessants: interpersonal, en el camp dels serveis socials, educatius i sanitaris; comunitària, en el marc dels espais de la dinàmica social veïnal, en l’àmbit de les relacions socials pròpies del veïnatge.
participació El nou Ajuntament, amb presència d'els Verds, ha de tenir l'objectiu estratègic d'aconseguir que la ciutadania, en la seva globalitat, participe activament en la definició del model de ciutat, els seus objectius estratègics per ... al segle XXI i els programes globals d'actuació, de manera organitzada i permanent, de manera que faça seus, perquè els assumeix com a propis, els trets diferencials de la política municipal de la ciutat respecte d'altres Ajuntaments governats per altres forces polítiques. El principi 10 de la Cimera de la Terra, celebrada en Rio de Janeiro en 1992, ja va senyalar la participació ciutadana com a estratègica en la solució als problemes mediambientals.
La nova política que anunciem Els Verds té el repte de convertir la idea de sumar persones, de diferents sensibilitats dintre de l'espai progressista de la societat, al projecte de ciutat, en acció permanent. La superació dels entrebancs del sistema electoral excloents és possible si s'articula una xarxa social transversal que es consultada i cridada a la participació permanent en la definició de la política municipal.
La definició de l’interés general que en polítiques medi ambientals és un objectiu a perseguir moltes vegades per sobre de determinats interessos particulars ha d’esser necessàriament construïda des del concurs articulat de la ciutadania que arriba al pacte per una ciutat sostenible.
Democràcia local és ciutadania. Tots els homes i totes les dones que viuen en una ciutat són i han de ser iguals en drets polítics i socials. No hi ha ciutadania si no hi ha igualtat jurídica, siga quin siga l’origen nacional o ètnic de la persona. Per tant, és legítim el dret de tots els habitants i de totes les famílies a participar en la vida política local.
Però tampoc no hi ha ciutadania si hi ha exclusió social, si es constitueixen guetos per a la població immigrant, si no es consideren aportacions positives les diferències i les identitats de cada persona o grup i fem la ciutat per gaudir per totes i tots, i no hi ha ciutadania si es tolera la intolerància. No hi ha ciutadania si la ciutat com a conjunt de serveis bàsics no arriba a totes les persones i si no ofereix esperança de treball, de progrés i de participació a tots i totes. La ciutat ha de ser un espai de fraternitat.
Per tot això cal superar els vells sistemes de “participació ciutadana”. Cal articular un nou sistema de participació que supera els cercles tradicionals que envolten l'Ajuntament i interpreten particularment l'interès general de la població. Aprofundir en mecanismes sociològics de consulta, desenvolupar totes les oportunitats de participació que permet les xarxes socials a través d'Internet, reformar la carta de participació, establir sistemes com el referèndum consultiu per a polsar l'opinió en projectes estratègics per a la ciutat, han de ser eines fonamentals per a una nova política municipal progressista que convertirà al votant en ciutadà que fa política diària i té poder de decisió permanent. Un Ajuntament amb Els Verds ha de tornar la política local a mans de la ciutadania, per a que sentint-se realment protagonista del present i futur de la ciutat, defense un model de ciutat en el que és protagonista.
Una nova política de participació real hauria de començar per canviar els conceptes que avui, malauradament, té la ciutadania de la classe política, de l'amiguisme, del malbaratament dels diners públics, de la manca de transparència, de la corrupció. Per això el programa dels verds ha de començar per propostes clares de transparència en la gestió, austeritat en la despesa política de l'Ajuntament (retallant assignacions als grups municipals, nombre d'assessors, ajustant els salaris polítics als acords de la Federació de Municipis en tot moment, publicant els Pressupostos Municipals, realitzant una gestió pressupostària ajustada i desenvolupant una política de personal transparent, objectiva, consensuada amb les centrals sindicals).Per altra banda, també ens proposem fomentar el compromís i la implicació cívica en la gestió dels serveis públics, el voluntariat, l’associacionisme i les xarxes associatives i de participació.
Un dels eixos claus en aquesta línia són els pressupostos participatius, però realment participatius no sols una mena de declaració d’intencions mitjançant un programa informàtic. Els pressupostos participatius han d’implicar l’arribada a un consens social sobre les prioritats dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipis i aquest acord ha de vincular a les institucions locals.
Així mateix, propugnem mesures que faciliten la participació de la dona i el seu accés efectiu als llocs de decisió: hem de posar els mitjans necessaris per a facilitar la participació de tots els components del nucli familiar en les tasques domèstiques, de forma que siga possible una plena integració de la vida familiar, el treball i la participació de tots els seus membres.
En definitiva, un model de ciutat com el que proposem Els Verds, més en moments de crisi econòmica i social, ha d'aconseguir la màxima eficàcia i eficiència en la gestió pública, el funcionament dinàmic de la plantilla de l'Ajuntament i el millor servei de cara a la ciutadania.
Per tot açò, a més d’altres mesures sectorials que apareixen reflectides en altres apartats, proposem:
1. Aprovació del Reglament de Participació ciutadana. Potenciar els Consells Ciutadans com a màxims òrgans de representació cívica, en totes les seves expressions: Crear-ne de nous, desenvolupament dels distints consells per sectors: Consell de la Juventud, Consell del Voluntariat, etc.
2. Instauració dels pressupostos participatius per a les inversions en infraestructures del nostre poble que implique les entitats i la ciutadania en l’establiment de les prioritats d’execució.
3. Dedicar les subvencions fonamentalment al foment de l’associacionisme i el voluntariat. Fomentar la participació de les associacions en la gestió dels equipaments públics i serveis a la comunitat, i en projectes d’economia social.
4. Multiplicar les accions comunitàries com a eix bàsic del model de ciutat de serveis socials descentralitzats. Reactivar les possibilitats d’accions conjuntes que ens atorga l’existència de la mancomunitat de municipis com a mesura de reducció de costos dels serveis i per tant redistribució dels recursos en altres accions prioritàries que no puguen ser dutes a terme mancomunadament.
5. Creació de l’OFICINA INTEGRAL DEL CIUTADÀ: punt d’accés a la informació de l’administració per totes les qüestions que afecten al ciutadà com a particular i com a professional: recerca i petició d’ajudes i subvencions públiques, punt d’informació verd, queixes, suggeriments, aportacions per millorar la qualitat i l’eficiència de l’administració elianera.
6. Creació i posada en marxa de l’Oficina Municipal de Promoció i Ús Social del Valencià. Signatura immediata del Conveni amb Escola Valenciana per garantir el Voluntariat pel Valencià al nostre poble. Fomentarem l’ús del voluntariat del valencià on tothom que ho desitge podrà dedicar alguna hora del seu temps lliure compartint la nostra llengua i cultura amb tot aquell que vullga conèixer-les
a més d'aquestes qüestions al llarg del programa hi han més relacionades, opte per enviar-vos el programa sencer per e-mail. Gràcies per donar-nos l'opció de presentar-nos a tots per aquestes vies!!
José María Ángel Batalla candidato del PSOE
Estimados amigos: Gracias por vuestras aportaciones, que nos han ayudado a conseguir y vivir apasionadamente, una Eliana mejor de José María Ángel Batalla, el Martes, 17 de mayo de 2011 a las 17:08
Estimados amigos y vecinos: intentamos una vez más, daros respuesta a vuestras consultas, y para ello, os presentamos siguiendo vuestro esquema, las propuestas que llevamos en el programa. Muchas de ellas, fruto de las reuniones de trabajo mantenidas con vosotros. Desde aquí, aprovechar para daros las gracias por vuestras aportaciones y vuestro talante, que nos ha ayudado a conseguir una Eliana mejor, siempre mejorable, y siempre apasionante con la ayuda de todos vosotros.
SEGURIDAD Y SERVICIOS SOCIALES
1. Aunque pueda parecer contradictorio, para la AVV de Montesol son dos caras de una misma moneda: la seguridad ciudadana y la atención a los vecinos empadronados en l’Eliana en situación real de necesidad, garantizan la protección que todos esperan. En seguridad, pedimos que se mantengan e incrementen las medidas disuasorias e informativas, en especial la presencia policial en las urbanizaciones.
Para ello os proponemos:
…una CIUDAD SEGURA, CONVIVENCIAL Y PARTICIPATIVA: invitación al paseo y al disfrute, consecución de políticas de proximidad preocupadas por el bienestar y la protección en los espacios compartidos. Creemos y confiamos en la complicidad social, en la corresponsabilidad de la ciudadanía y por ello nuestra apuesta por vías de participación efectivas y abiertas como el Consell dels Xiquets, el asociacionismo, el foro ciudadano de la Agenda-21… que queremos seguir reforzando y ampliando con:
Incremento de policía de proximidad, “policía de barrio”: una respuesta
adecuada a la heterogeneidad de las necesidades de nuestra ciudad.
Ampliación de locales para los cuerpos de seguridad.
Ampliación de la red de cámaras: ampliación de la red de video-vigilancia.
Campañas de control y vigilancia de la Seguridad Vial incidiendo en las infracciones que generen mayor riesgo de accidentalidad.
Ejecución de rotonda para seguridad vial y paso subterráneo en Entrepins.
Reiterar la necesidad de ejecución de la nueva rotonda de Navarrete para seguridad vial. Tramitación de la tarjeta solidaria de necesidades básicas. Medidas para conseguir la integración social de todos los vecinos.
Servicio de emergencia social 24horas (SES 24). Atención permanente para el desarrollo efectivo de la autonomía personal.
Asesoramiento jurídico y psicosocial al mayor. Servicios asistenciales de proximidad para facilitar la permanencia de las personas mayores en su entorno natural.
Alfabetización tecnológica de las personas mayores: impulsando que las tecnologías de la información y el conocimiento presten servicios de interés para el ciudadano y las empresas, propiciando una verdadera distribución social del conocimiento y evitando segregaciones sociales.
Menjar a Casa municipal para mayores: soporte domiciliario para mejorar la calidad de vida de los mayores en situación de dependencia. Incentivar la asistencia on-line al dependiente.
Más equipamientos para Servicios Sociales: ampliación y mejora de los locales de atención en el Centro Socio Cultural.
Promoción del sector de servicios personales y a la comunidad, apoyando el despliegue y la efectividad de la ley de dependencia, con el fin de mejorar la calidad de vida y la justicia social en el municipio.
Promoción de la conciliación de la vida familiar y personal, extendiendo, entre otras actuaciones, el número de escuelas de verano, pascua y otras festividades.
Colaboración en la tramitación, seguimiento y aplicación del procedimiento de las situaciones de dependencia: en el proceso de valoración y en el seguimiento posterior de las personas valoradas como dependientes.
Programas de apoyo, asesoramiento y formación a los familiares de las personas dependientes.
Servicios asistenciales de proximidad para facilitar la permanencia de las personas mayores en su entorno natural.
Protección permanente contra la violencia de género y asistencia a las víctimas.
Mejora de los parques infantiles.
Tanatorio Municipal: un nuevo espacio, de calidad y acogedor, medidas para conseguir la integración social de todos los vecinos, que preste apoyo a nuestros vecinos.
Reiterar la consecución de la doble vía del metro a Valencia para reducción a 15 minutos, así como incremento de frecuencia , modernización de los vagones, así como la reducción tarifaria entre estaciones de L’Eliana.
Ordenanza reguladora de tenencia y protección de animales
Ordenanza reguladora de acústica.
Red de voluntariado de las personas mayores.Su experiencia y su tiempo es un recurso útil y necesario, no sólo en el ámbito familiar sino en muchos otros.
Planes de prevención de la violencia contra los menores, en su hogar ,en la escuela y en la calle.
Ordenanza para comportamientos incívicos, y prevención del vandalismo, elaborada de manera consensuada y participada, para la convivencia.
Sustitución de las sanciones pecuniarias por actividades socioeducativas y trabajos en beneficio de la comunidad para impulsar la educación social de menores y jóvenes infractores.
Impulso público a las acciones de voluntariado juvenil.
Plan local de sensibilización orientado al fomento de la igualdad de oportunidades y de trato, el respeto a la diversidad, la convivencia intercultural, la lucha contra el racismo y la xenofobia, y la educación en los derechos humanos.
Campañas de lucha contra la violencia de género, dirigidas a jóvenes, desde el noviazgo.
EDUCACION SALUD Y CULTURA
2. Reiteramos la reivindicación de hace cuatro años “gestionar la construcción por parte de Conselleria del segundo instituto y crear una Escuela Municipal Infantil”.
3. Del mismo modo reiteramos que debería gestionarse un segundo Centro de Salud y un Centro de Día público.
4. También emplazamos a los partidos políticos, como hace cuatro años, a que se comprometan a poner en marcha la Oficina de Promoción del Valenciano, no sólo por mandato legal sino por propia convicción y como eficaz medida de cohesión social.
5. La Asociación de Vecinos anima a los partidos políticos que gobiernen la próxima legislatura a que intensifiquen la rentabilidad social de los importantes contenedores culturales y deportivos con que cuenta nuestro Municipio, constatando la excelente participación de los vecinos en cuantas actividades se programan.
Para ello os proponemos:
…una CIUDAD CREATIVA Y EDUCADORA: donde la educación, la formación, la cultura y el patrimonio han sido nuestra prioridad y así lo cantan los números en nuestros cuatro colegios públicos, los más de ochocientos alumnos del Centro de formación de adultos y sus nuevas instalaciones; los cientos de familias y de aficionados que viven intensamente la música, el cine o el teatro en L’Eliana… y el trayecto no puede pararse:
Ejecución de itinerarios escolares seguros: para desplazamientos peatonales adecuados a los centros educativos.
Ampliación del horario de la Biblioteca los fines de semana de exámenes. Apoyo a los estudiantes universitarios adaptando la biblioteca y salas de estudio a sus necesidades en períodos de exámenes.
Ejecución del IES: reivindicaremos la construcción del nuevo instituto y velaremos porque responda a las necesidades de nuestra comunidad educativa.
Ampliación del Colegio El Garbí: adecuación del centro a las nuevas necesidades de alumnos, profesores y padres y madres.
Centro de conocimiento de la Colombicultura: recuperación del palomar del Parc de la Pinada como centro de conocimiento de colombicultura.
Escuela de Idiomas “Torre de Virrey: una institución dirigida a promocionar el conocimiento de idiomas en el conjunto de la población, con especial atención a jóvenes y desempleados, para que puedan aprovechar nuevas oportunidades de empleo y formación.
Colaboración con la Universidad para formación, innovación e investigación de nuevos campos laborales, y fomento de políticas energéticas: para identificar empleos con futuro, nuevas ocupaciones y actividades profesionales y empresariales, motores de desarrollo local y creación de empleo.
Pondremos todos los medios a nuestro alcance para hacer posible una oferta de educación infantil.
Consolidación de la Biblioteca Municipal: aumentar los fondos de libros, la oferta cultural de cine, televisión, internet, música, etc....
Oferta cultural variada, consensuada y respetuosa con todos los sectores de la población; donde haya cabida a la participación ciudadana en su programación y su gestión.
Promoción cultural que proteja y difunda el patrimonio cultural, y fomente a través de la creación de talleres, teatro, música y danza.
Conservación de nuestro patrimonio histórico y artístico como fuente de riqueza cultural y económica, promoveremos la valorización, rehabilitación y tratamiento integral del patrimonio y de los recursos culturales del territorio; y la restauración de obras de arte y archivos históricos.
Consolidación de la Educación para Adultos: creatividad artística, salud y desarrollo, artesanía y recuperación de tradiciones, medio ambiente, comunicación y tecnologías de la información.
Escuelas para padres y madres, como instrumento de cohesión de la vida familiar y comunitaria.
Colaboración entre los centros educativos, escuelas deportivas municipales y clubes. Programas de prevención de conductas de riesgo para la salud en menores: especialmente en relación a las drogas y los efectos insalubres del alcohol y el tabaco.
Ampliación de los programas de Becas: de apoyo a la movilidad interna y externa.
Ayudas para material didáctico en las escuelas: promoción de nuevos medios audiovisuales e informáticos en el aula, libro digital, etc...
Consolidar el festival 5 Siglos de Música: una cita cultural de referencia y prestigio más allá de nuestra ciudad.
FINANCIACION
6. Lo decimos claramente: En estos momentos de crisis, SUBIR LOS IMPUESTOS NO ES LA SOLUCION.
7. Gestionar mejor, aplicar los recursos sin aumento donde se precisen, incluso como hemos anunciado, acomodar a la realidad el alcance de algunos servicios, fomentar la actividad económica y atraer cuantos fondos externos sea posible.
8. Seguimos reclamando la modificación de la discriminatoria tasa de alcantarillado, así como la eliminación de los llamados costes indirectos en la tasa de basuras.
9. Aplaudimos la aceptación por parte del actual gobierno municipal –y pedimos que así continúe con el próximo- de dos propuestas de la Asociación: la ampliación del periodo de pago de los tributos con fraccionamiento, y la presentación de un recurso contencioso con la injusta Tasa del Consorcio de eliminación de basuras.
Para ello os proponemos:
…una CIUDAD TRABAJADORA, FORMADA E INNOVADORA: ciudad de presente con los ojos puestos en el futuro donde primamos el crecimiento económico sostenible y la ocupación de calidad; donde siempre hay lugar para los jóvenes porque aquí se reconoce su talento; consiguiendo hacer de L’Eliana una ciudad más cómoda, más dinámica, más eficiente, más moderna a través de la implantación y normalización de las nuevas tecnologías: WI FI, la fibra óptica, los trámites y firmas electrónicas… y un largo camino por delante dispuestos a recorrer:
Ayudas para la instalación de empresas en el Polígono Industrial.
Contención de la presión fiscal, necesario en los momentos complicados por los que estamos pasando.
Potenciar la inserción laboral a los vecinos de L’Eliana: Orientación personalizada que diseñe el camino más adecuado para la búsqueda e inserción laboral adaptado a cada uno de los usuarios y usuarias.
Continuidad con los Talleres de Empleo y Escuelas Talle, para fomentar la ocupación local.
Fomento del Centro comercial urbano con Ferias y Congresos.
Constitución del Consejo Municipal del Comercio: en los que el ayuntamiento y los comerciantes puedan buscar estrategias consensuadas para el comercio en la ciudad.
Red de “Asesores Mayores”: que prestará ayuda a las nuevas iniciativas emprendedoras que lo soliciten. El proyecto servirá para intermediar entre las empresas que demandan asesoría y las personas prejubiladas o jubiladas que están dispuestas a ofrecer esa asesoría.
Ampliación de los programas de Becas de formación laboral en el Ayuntamiento.
Oficina virtual de Empleo con bolsa de trabajo on line.
Comercio Justo y de Compra Pública Ética en las contrataciones públicas, introduciendo productos y servicios que cumplan con estos requisitos en la gestión de contrataciones administrativas.
Apuesta por el comercio de proximidad: campañas de marketing y fidelización en el comercio de ciudad, plan de seguridad, mejoras medioambientales y de recogida de residuos.
Atención a consumidores y usuarios: cooperación con las asociaciones empresariales para fomentar las prácticas de autocontrol interno y la elaboración de códigos de buenas prácticas.
Promoción de la presencia en la Web de los comercios, incluyendo la organización logística del transporte y la facturación.
Planes de modernización del comercio, promoción de plataforma local de comercio electrónico.
Apoyo al autoempleo: asesoramiento a autónomos. Participación de los colectivos de autónomos en los programas de formación.
Acciones formativas e informativas dirigidas a consumidores y consumidoras, incluyendo el uso de las Tecnologías de la Información.
Talleres prelaborales. Impulsaremos planes de desarrollo profesional para los trabajadores y trabajadoras del municipio, preferentemente desempleados, dirigido a fortalecer su capacidad de mejora profesional y laboral.
Actividades de asesoramiento empresarial, donde se conecte al empresariado potencial con los distintos organismos que tengan algún trámite que realizar para la puesta en marcha de una empresa. Este servicio servirá para solventar los trámites municipales en el menor tiempo posible.
Simplificación de los trámites y procedimientos administrativos municipales, especialmente, aquellos más utilizados por la ciudadanía.
Software libre: impulso al uso del software libre en los servicios municipales, con el objetivo, entre otros, de reducir costes.
Impulso a la Factura Electrónica para todas las empresas que presten cualquier tipo de servicio para el Ayuntamiento.
Portal Internet del Ayuntamiento como portal de servicios y trámites de los ciudadanos, fomentando el uso de la Carpeta Ciudadana, desde donde se pueda acceder a todos los trámites personales y gestionar sus solicitudes.
Oferta de viviendas de promoción pública para jóvenes.
Nuevas políticas de vivienda, en especial el fomento del alquiler.
Promoción de la movilización del parque de viviendas vacías mediante fórmulas que garanticen a los propietarios que se decidan a alquilarlas.
PARTICIPACION CIUDADANA Y CIVISMO
10. Reiteramos que la actual Carta de Participación Ciudadana es inútil. Los tres partidos presentes en el Ayuntamiento se comprometieron hace ocho años a mejorarla y ninguno ha cumplido.
11. Nos preocupa la deriva incívica de algunos individuos o grupos, visualizada por ejemplo en las pintadas y destrozos en lugares públicos y privados. Es necesaria una Ordenanza de Civismo y la complicidad de toda la sociedad de nuestro Municipio. Reclamamos más control por parte de las autoridades sobre el fenómeno del “botellón” y un plan de prevención y tratamiento de conductas adictivas en menores con la participación de todos los estamentos implicados.
12. La próxima legislatura tiene que ser la del Gobierno Abierto a la Transparencia y la Democracia Participativa.
Para ello proponemos entre otras:
…una CIUDAD SEGURA, CONVIVENCIAL Y PARTICIPATIVA: invitación al paseo y al disfrute, consecución de políticas de proximidad preocupadas por el bienestar y la protección en los espacios compartidos. Creemos y confiamos en la complicidad social, en la corresponsabilidad de la ciudadanía y por ello nuestra apuesta por vías de participación efectivas y abiertas como el Consell dels Xiquets, el asociacionismo, el foro ciudadano de la Agenda-21… que queremos seguir reforzando y ampliando con:
Ordenanza reguladora de tenencia y protección de animales
Ordenanza reguladora de acústica
Programa “ escucha activa” en redes sociales : la presencia del ayuntamiento en las redes sociales debe favorecer la conversación, servir para Mejorar el servicio público ofrecido, y aprovechar recursos que los ciudadanos ponen online en las redes sociales en beneficio del servicio del ayuntamiento
Open Data L’Eliana: proyecto de apertura de datos públicos: con el objetivo de aumentar la transparencia, universalizar el acceso a los datos (uso social), y promocionar el tejido económico y la innovación.
Creación del “defensor del vecino”.
Voluntariado de las personas mayores. Su experiencia y su tiempo es un recurso útil y necesario, no sólo en el ámbito familiar sino en muchos otros.
Consolidación del Consell dels Xiquets
Ordenanza para comportamientos incívicos, y prevención del vandalismo
Impulso público a las acciones de voluntariado juvenil.
Plan local de sensibilización orientado al fomento de la igualdad de oportunidades y de trato, el respeto a la diversidad, la convivencia intercultural, la lucha contra el racismo y la xenofobia, y la educación en los derechos humanos.
Transparencia en la gestión municipal: con el fin de avanzar en la utilización eficaz de los recursos públicos, promoción de la creación de indicadores homogéneos de gestión y eficiencia del gasto. Información a los ciudadanos del coste real de los servicios públicos y del coste de mantenimiento de instalaciones y servicios municipales; así como del coste de las competencias impropias.
Realidad aumentada: la realidad aumentada es posible gracias a una serie de dispositivos que añaden información virtual a la información física existente; permitirán a los vecinos, entre otros usos, informar sobre incidencias en la vía públicas a los servicios municipales y cuerpos de seguridad, y a los visitantes conocer los lugares pintorescos de nuestra población y establecimientos hosteleros y comerciales.
Puesta en marcha de la Casa del Veí: un hotel de asociaciones para nuestros colectivos vecinales, donde llevar a cabo sus reuniones y recibir ciudadanos interesados en su labor.
Creación del Defensor del Vecino: una figura que velará por el respeto a los derechos de los vecinos en sus relaciones con la administración municipal.
Creación del consejo de la juventud: como resultado natural de nuestras políticas de promoción de la participación juvenil y el asociacionismo, crearemos el espacio de participación y debate de las asociaciones de l’Eliana.
No hay comentarios:
Publicar un comentario