viernes, mayo 18, 2007

CEL. VISITA AL MOLÍ DE LA LLUNA

RESUM DE LA VISITA DE DISSABTE PASSAT AL MOLÍ DE LA LLUNA

Vicen Córcoles

Dissabte dia 12 de maig, membres del CEL realitzàrem la tercera visita al Molí de la Lluna, acompanyant al President de l'Associació d'Amics dels Molins, professor Enrique Guinot i al Sr. Alcalde de l'Eliana. La intenció d'aquesta visita era escoltar l'opinió d'aquest professor de la Universitat de València respecte a l'estat en què es troba la maquinària de l'antic molí per tal de poder procedir a la seua reparació i posterior utilització didàctica.


L'opinió del Sr. Guinot ens va semblar molt interessant, sobretot quan ens va fer constar "la importància d'aquest molí, ja que és un dels pocs que compten amb tres moles, la qual cosa ens parla de la seua envergadura". Ens va animar a elaborar un projecte per al futur i ens va suggerir "la presència de racons temàtics que mostraren a la població el procés en l'elaboració de farines, les diferents fonts d'energia, els treballs tradicionals, els cultius entorn al molí" i d'altres coses. També va proposar la necessitat de restaurar les peces que formen la maquinària i les possibilitats de ser exposades en el que podria ser un museu etnològic, situat en el mateix edifici.


El Molí de la Lluna, segons les seues paraules, una vegada restaurat podria formar part d'un conjunt de molins que encara sobreviuen en la Comarca de Camp de Túria, com el de la Barca de Vilamarxant o el de la Sèquia Major de Benaguasil. Els interessats en saber més coses dels molins poden consultar la pàgina: http://www.uv.es/avam

No hay comentarios: