miércoles, mayo 16, 2007

Llibre d'actes, el Foro i el Molí de la Lluna

Benvolguts amics i amigues del CEL:

Es per a mi un plaer el poder comunicar-vos que hem aconseguit recuperar el “famós” llibre d'actes de la república. Aquell que recull l'acta de 19 de juliol de 1937 per la qual el municipi de L'Eliana es constitueix com a poble independent de la Pobla de Vallbona.

La gestió, com tots sabeu, ha sigut llarga i complicada, però finalment ho hem aconseguit. Gracies a tots els membres del CEL i molt especialment a Josep María Angel, que sempre ha estat al nostre costat.

D'altra banda voldria informar-vos que per lo que respecta a les dues cases del carrer Francisco Alcaide (probablement el nucli fundacional del nostre poble), l'Ajuntament s'ha dirigit a la Conselleria de Patrimoni per a que es faça un estudi previ que ens puga dir si realment val la pena la catalogació dels dos edificis esmentats. Hem parlat també amb la propietat-promotora i , en un principi, no es neguen a cap acord.

Finalment i per lo que respecta al Molí de la Lluna, estem en contacte amb una empresa per a que ens faça un pressupost de lo que valdria el desmuntatge, trasllat i tractament de la maquinaria del molí.

Salva Torrent

No hay comentarios: