jueves, enero 15, 2004

El Centro de Estudios Locales de L'Eliana


El Centro de Estudios Locales de L'Eliana. http://www.celdeleliana.com Posted by Hello



Què és?El Centre d’Estudis Locals (CEL) de L’Eliana és una associació sociocultural sense ànim de lucre que es va constituir a L’Eliana el 15 de febrer de 2003 amb l’objectiu de promoure i coordinar l’estudi de qualsevol matèria que tinga com a marc de referència el poble de l’Eliana.



Xiquetes Posted by Hello

Quins son els objectius?Són finalitats de l’associació promoure i coordinar l’estudi de qualsevol matèria que tinga com a marc de referència el poble de l’Eliana. Col·laborar en la localització i recuperació del patrimoni cultural dispers. Mantenir un òrgan estable de difusió pròpia que informe periòdicament de les gestions de l’associació. Col·laborar en les institucions educatives per a l’obtenció de suport acadèmic de les activitats investigadores (homologació de crèdits, treballs de curs, assignatures optatives, etc).·Col·laborar amb les associacions cíviques i entitats públiques del municipi en la realització d’activitats relacionades amb la difusió de la història de l’Eliana i del seu patrimoni cultural. Col·laborar amb institucions públiques i privades en la realització de projectes adreçats al foment de la història i la cultura de l’Eliana.

Com puc fer-me soci?
Podran ser membres de l’associació les persones majors d’edat que tinguen interés a servir els interessos d’aquesta. La junta directiva ha establit una quota simbòlica de 12 euros a l’any amb l’objectiu d’aconseguir el major número de persones que recolçen les actititats del CEL. Les persones interessades poden omplir la butlleta d’associació elèctronica i remitir-la per e-mail a la secretaria del CEL.

Projectes
  • BANC DE LA MEMÒRIA DE L’ELIANA. Creació d’un arxiu digital de fotografies històriques del municipi per a la seua conservació i catalogació. Creació d’un arxiu audiovisual de la memòria de l’Eliana amb entrevistes a la gent major sobre qualsevol aspecte social e històric.
  • ARXIU HISTÒRIC. Catalogació, adquisició o creació d’una còpia digitalitzada de tots aquells documents que facen referència a la història de l’Eliana.
  • MUSEU ETNOGRÀFIC. Recollida, restauració i conservació de ferramenta agricola, objectes i instruments antics per a la creació d’un museu etnogràfic local. Oferir la cesió del material replegat a l’Ajuntament de l’Eliana per la creació de l’esmentat museu.
  • CONSERVACIÓ DEL PATRIMONI. Proposar a l’Ajuntament de l’Eliana que estudie la possibilitat d’adquir una de les poques cases antigues que resten al casc urbà del municipi per a la seua rehabilitació i conservació com a testimoni del poble agricola que va ser l’Eliana i la seua transformació en museu local.
  • RECERCA HISTÒRICA, SOCIAL I CULTURAL Oferir als estudiants universitaris del municipi la possibilitat de realitzar estudis locals sobre els diferents aspectes del municipi. Incentivar aquests estudis mitjançant beques, premis i la publicació dels treballs.
  • ÁREA DIDÀCTICA. Proposar als mestres, professors i estudiants de Magisteri del municipi la elaboració de materials didàctics sobre les tradicions, festes, costums, jocs tradicionals, menjars i la història de l’Eliana.
  • ÁREA DE DIFUSSIÓ. Publicar una revista anual. Organitzar activitats culturals sobre l’Eliana com ara exposicions del material fotogràfic, documental i audiovisual recollit. Fomentar la realització de sopars-col·loquis on es convide a protagonistes vius de la història de l’Eliana.

No hay comentarios: