miércoles, mayo 16, 2007

Requiem pel Palau de l’Eliana



enderroc al carreró


Aquest dimarts 14 de maig, amics i amigues del CEL, s’ha començat a enderrocar l’última part del Palau del Marqués de Casa Ramos que quedaba en peu. Com a epitafi val a dir que aquest edifici fou construit a finals del segle XIX i que durant molts anys va ser el principal tret característic del nostre poble. A més, durant la Guerra Civil va ser un Hospital de Sang republicà, que amb el nom de Monte y Sol tractava a a ferits en el front de Terol. Fins i tot, una de les seues torres fou manicomi on es recluien aquells que es feien passar per bojos per tal de no anar a la guerra.

Aprofite aquesta trista misiva per a recomanar urgentment que el CEL obriga un blog a la nostra web on poder comunicar-nos tots d’una forma que estiga d’acord amb els temps que vivim. Per aquells com jo que no tenim la sort de tindre un horari laboral de persona, és molt dificil acudir al soparet-tertulia de casa mes i, per exemple, m’agradaria coneixer en el ciberespai les opinions d’aquells que anaren amb Enric Guinot, que per cert va ser mestre meu a la facultat d’Història, al molí de la Lluna. Com veiu l’e-mail és unidireccional.

Modestament crec que seria molt encertat disposar d’un blog on cadascú poguera “penjar” les seues opinions o les coses que va descobrint sobre la història i la cultura del nostre entorn més proper, compartir-les amb aquesta xicoteta comunitat de “sabuts” elianencs i fins i tot obrir el foro de debat a tots aquells que tinguen alguna cosa a dir sobre l’Eliana. La ventatja seria que tots conèixeriem les opinions dels altres i permetria una comunicació ràpida entre tots.

Així per exemple, si tinguerem aques blog, ja sabrieu que he trobat el decret de la segregació de l’Eliana dictat pel Govern de la República al 1937, el podrieu llegir, fins i tot descarregar-lo al vostre ordinador i no tindre que esperar al darrer dijous d’aquest mes, que , si amb algo de sort puc anar, vos acoste una prehistòrica fotocopia. És el que tenen les noves tecnologies!

Rafel Montaner

No hay comentarios: